2190076.jpg

Täytyy olla ihmisellä pitkä aika, kun alkaa nyt ki
rjoittamaan jotain plokia! Jokunen viikko sitten ei olisi tullut pieneen mieleenikään ryhtyä moiseen hommaan. Vissiin olen saanut joulun rauhasta tarpeekseni - paitsi täällä on kyllä ollut kaikkea muuta kuin rauhallista. Poppamies on pitänyt äksönistä huolen.

Vaan ei kaikkeen toimintaan Poppaakaan tarvita; ylpeänä ilmoitan tulleeni juuri harrastamasta ekstriimiä itsekseni. Toisten harkitessa nukkumaan menoa, sain idean lähteä vetämään kymmenen kilometrin vassut läheiselle kuntoradalle. Mukavasti sujui eukolta Lamminnevan kallion päälle kiipeäminen, kun piti peltä valojen sammuvan klo 22 ja pimeyden laskeutuvan maan sekä hiihtäjän ylle. Siinä vauhdissa olisi Kuitunenkin kalvennut ja soittanut hetsillään paikalle antitooppingtoimikunnan moista ihmettä kusettamaan.

2190098.jpg

Sitten niihin Poppamiehen reippailuhin. Eilen Poppa kävi toistamiseen luvatta sovittamassa silmälasejani ("jotta paremmin näkisin sinut, sanoi pikkuhukka"). Sen tuloksena sangat saivat tyystin uuden muodon, ...kele! Oli pakko lähteä optikolle. Hävetti kulkea lasit vinossa kuin Pisan torni. No, saatiin ne onneksi jonkinlaiseen kuntoon. Mutta päätin kuitenkin hankkia heti arjen kohdatessa uudet rillit ja niille vararillit. Eipä tarvitse enää kontata sokkona pitkin lattioita näkimiään etsimässä.

Lopuksi vielä kaikille tylsistyneille joulunviettäjille vinkki mukavasta, aikaavievästä puuhastelusta.  Koristelkaa kuusi uudelleen! Sen voi uudelleen työstää: a) yrittämällä laittaa koristeet tismalleen samoille paikoille, missä ne olivat aiemmin tai b) yllättämällä muut perheenjäsenet antamalla kuuselle täysin uuden lookin.  Itse olen kokeillut hommaa molemmilla tavoilla. Kiitos jälleen Poppamiehen, joka taisteli ansiokkaasti koristepallot itselleen kuusen oksilta. Meillä ei luovuteta, vaikka kuusi kaatuisi - kaksi kertaa! 

Juu, olen kuullut sanonnan, joka menee jotenkin niin, että tyhmä ei opi virheistään. Siksipä meiltä lähtee joulukuusi huomenissa pihalle ja ensi viikolla omistan kahdet silmälasit, joissa ei ole yhtään naskalihampaan jälkeä ;-)