2194559.jpg

Oli pakko rynnätä kameran ja synttärisankarin kera pihalle virallisia nelivuotiskuvia näpsimään, kun havaitsin tuon oudon valoilmiön pilkistävän puun takaa. Römppänen on saanut suuren päivänsä kunniaksi maksalootaa ja muitakin herkkuja siinä määrin, että sen residenssiä on joutunut tuulettelemaan enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

2194605.jpg

Rönni Römppänen sai minut tänään pohtimaan kasvatuksellisia asioita. Olen selvästi ajautumassa kriisiin. Toisaalta olen tyytyväinen, että kaikki kolme poikaani ovat niin omatoimisia ja periksiantamattomia toimissaan, mutta onko jokin sittenkin mennyt pieleen? Riittäisikö vähempikin periaatteellisuus?

Vähiten karvainen poikani (21 v.) ilmoitti jouluaattona, ettei syö enää nisäkkäitä. Aha!  Poika on kasvatellut tukkaansa siihen malliin pari viimeistä vuotta, että  ounastelinkin  biodynaamisten porkkanoiden ilmestyvän kuvioihin jossain vaiheessa.

Siinä sitten käytiin eilen paikallisessa pikkukaupassa uuden vuoden herkkuja hakemassa, kun Poika rupesi kassajonossa ihmettelemään suureen ääneen, että minkähän nisäkkään tuokin täti on vetässyt päähänsä". Oli siinä kasvatuksen ammattilaisella miettimistä, että missä meni metsään...

Pojan periaatteellisuus on sillä tolalla, että Mamman lihapullia voi kyllä syödä ja nahkakengät voi surutta ostaa, jos ne ovat mageemmat kuin keinonahkaiset :-)

2194612.jpg

Poppamiehen omatoimisuutta tuskin kukaan käy kiistämään, on se siihen malliin käynyt joulukuusen koristeiden kimppuun. Pikkujuttu, vaikka kuusi siinä  hommassa tuleekin niskaan.  No, kuusi on nyt näiden kaatojen seurauksena ulkoistettu ja sillä saa leikkiä tästä lähtien pihalla.

Mutta Römppänen - äipän kuuliaisin ja kiltein mussukka (tähän asti) - meni tänään särkemään Mamman kristallimaljakon. Vaihdoin kuulumisia puhelimessa ystäväni kanssa (terveisiä Ylläkselle!) ja Rönni nuuskutteli Mamman vaasihyllyä. Römppä pongasi sieltä hyvän hajun ja toiminnan miehenä siirteli maljakot väkivalloin pois puolikkaan suolapähkinän tieltä! Olen joutunut loppupäivän laatimaan maljakon häviämissuunnitelmaa. Kuulostaako uskottavalta: "Ei, en ole nähnyt sellaista vaasia. Oletko varma, että sinulla on ollut sellainen?"

2194727.jpg

Kolme edellistä kuvaa kuuluvat Römppäsen virallisiin syntymäpäiväotoksiin. Komea mies, ulkoisesti. Osaa poseeratakin. Oli myös klikattava muutama kerta Poppamiehen kohdalla, se täyttää tänään 7 kuukautta. Lumiturpa! Varasti aamulla minun meetvurstileivän!

2194780.jpg

Sisko ja sen poikaystävä ovat tulossa tänne maaseudun rauhaan tänäiltana. Aion heti ilmoittaa, etten ole heidän äitinsä, enkä suostu tekemään ruokaa kaikelle kansalle. Karvajaloille vien nappulat, Poika saa hankkia omatoimisesti porkkanansa ja loput metsästäkööt itse nisäkkäänsä. Hei, he ovat kohta täällä! Lähdenkin kiireesti paistamaan lettuja ;-)

2194783.jpg