Doh dih! Lunta pukkasi tulemaan viikolla maan valkeaksi. Talvirenkaita tarvitaan.  Se on sitten loman paikka, syys- sellaisen . Harvoinpa täällä lunta on tullut ennen syyslomaa. Vaan eipä ole haittaa, maailma on vain valoisampi ja typerät kurakelit ohi. Jehuu! 

Poikien kanssa olen ajellut tätä nykyä Lapuan suuntaan haku- ja esinetreenilöissä. Rönni tietenkin matkassa mukana, vaikka eläkeläislipulla matkustaakin. Poppa on niin reipas  ja omapäinen  - kaukana eläkeläisen taipuisuudesta ja elämänviisaudesta...

Käytin Poppaa hierojalla torstaina ja poika teki tietenkin kaikkensa, ettei hommasta tulisi mitään. Puolitoista tuntia kun pikkumiestä oli veivattu suuntaan ja toiseen, niin asia tuli hoidetuksi. Laitoin Poppamiehen maahan makoilemaan ja rupesin keräämään tavaroitani. Kuinka ollakaan hierojalta jäi ovi auki ja Poppa oli alakerran eläinkaupassa alta aikayksikön. Minä huutelin perään, että "ny se tuloo! Ottakaa kiinni!!" Kun pääsin alakertaan saakka, niin sielläpä mies viihdytti ja nauratti asiakkaita sekä myyjäneitejä. Kun ehdin paikalle, niin poika livahti karkuun ja niin me vedettiin peräjälkeä Mustin ja Mirrin hyllyjen välissä. Hauskaa! Toisista oli - toisista ei. Mä kuulun niihin toisiin.

Käväisin tänään poikien kanssa mökillä lohen savustushommissa. Meinasivat karvakuonot pökertyä onnesta, kun bongasivat mökkipuskista vaarin jättämät hirvenluut! Voi autuutta, miten oli hyvää! Nyt sitten odotellaan jännityksellä, mitä veljesten masut luista tuumaavat - ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä.

Muutto synnyinseudulle on ollut ihmeen kivuton. Vähän sellainen olo, kun olisi kotiinsa tullut. Hihnalenkkejä en ole poikien kanssa tehnyt moneen kuukauteen ja yleensä hihnakin jää kotiin, kun lenkille lähdetään. Eipä täällä metsässä paljon muuta porukkaa liiku.

Omaan kämppään en ole vielä päässyt muuttamaan (asun isin ja äipän luona, kuten muutkin eput). Lattiavalut eivät meinanneet millään kuivaa tänä kesänä, ilmankosteus oli varmaan samaa luokkaa, kun aasialaisten monsuunisateiden aikana. No nyt on onneksi laminaatit paikoillaan ja laatat seinissä... eiköhän tässä kohtapuolin muuteta poikien kanssa kolmisin asumaan. Ongelmaksi tietenkin tulee, että miten mahduttaa 200 neliön huonekalut ja muu krääsä neljäsosaan em. tilasta. Paljon heitin muuttotohinassa menemään, mutta taidan joutua jatkamaan tavaroiden hävitystä...

Römppäsen mielipuuhia mökillä on puissa roikkuminen...

Äipän tartsani